HUNDDAGIS

PRISER

Priset för en dagisplats är 3.600:-. Hundcenter erbjuder endast heltidsplatser. Om hunden hämtas efter stängningstid debiteras en extra avgift på 500:- per påbörjad halvtimme.

ÖPPETTIDER

Hundcenter öppnar kl.06.30 och stänger kl.18.30.  Dag före röd dag stänger dagiset kl.17.00. Röda dagar är dagiset stängt samt julafton, nyårsafton och midsommarafton. Vi har även sommarstängt under fyra veckor i juli.

ALLMÄN INFORMATION

Djurgymnasiet Hundcenter är ett unikt hunddagis i Stockholm då vi har en egen inomhusträningshall vilket möjliggör kvalitativ hundträning året om i alla väder. Hos oss får hundarna även delta på lektioner med gymnasieelever vilket gör deras dagar både utvecklande och stimulerande. De hundar som erbjuds en plats på Hundcenter behöver därför kunna fungera och vilja samarbeta med många olika personer.

• På Hundcenter jobbar vi belöningsbaserat med hundarna. Vi använder inte olika korrigeringshjälpmedel som t.ex. halti, kisskydd eller antiskällhalsband på hundarna.
  • På Hundcenter har vi inget kastreringskrav men hundarna måste kunna fungera med såväl tikar som hanhundar.
  • Hundcenter har plats för 30-40 hundar och alla raser och storlekar är välkomna.
  • Hundcenter har 8 hundrum där hundarna kan koppla av i en trygg och mysig miljö. I varje rum vistas 4-5 hundar.
  • På hundcenter har vi även ett stort bad och trimrum.
  • Hundcenter tar emot dagisets tikar när de löper då vi har ett speciellt rum avsett för detta.
  • Om hundägaren önskar så serveras hunden medhavd lunch på dagis.
  • Åldersgränsen för valpar att börja på Hundcenter är fem månader.

RUTINER

Hundcenters hundar behöver vara på plats senast kl.9.00. Dagen börjar med en längre förmiddagspromenad. När hundarna är rastade tar ofta lektioner med skolans elever vid. De hundar som inte deltar på lektion får vila och koppla av i sina rum. Eftermiddagens aktiviteter innehåller promenader och för en del av hundarna nya lektioner. Personalen väljer noggrant ut vilka hundar som passar för vilka lektioner och vilken elev. Naturligtvis behöver ingen hund delta på något moment som den inte tycker om, men målet är att hundarna ska kunna vara med på så många olika moment som möjligt i undervisningen.

Promenaderna sker oftast i närområdet runt sjön Trekanten, Vinterviken och längst Mälaren. Vissa lektioner innehåller miljöträning och kontaktövningar som sker i skiftande miljöer. Vid dessa tillfällen tar eleverna och personalen med sig hundarna på längre utflykter, något som hundarna brukar tycka är både spännande och roligt.

INSKOLNING

Då Hundcenters hundar hanteras av såväl elever som personal och rastas i skiftande miljöer behöver de vara både sociala och stabila. Mellan lektionerna med eleverna behöver de kunna koppla av och vila vilket medför att de måste kunna varva ner.

Alla hundar passar inte in en dagisverksamhet och vi har därför en prövoperiod på en månad som startar med några veckors inskolning. I början lämnas hunden bara ett par timmar per dag och tiden förlängs vartefter hunden acklimatiserar sig till den nya miljön och dess rutiner.  Allt för att ge hunden de bästa förutsättningar för att passa in i vår verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid att sätta ihop hundarna i grupper där de trivs och känner sig trygga. Det finns inget krav att hundarna måste kunna olika saker när de börjar men de behöver vara samarbetsvilliga.

hundcenter@djurgymnasiet.com

Trekantsvägen 7, Liljeholmen