Djurgymnasiet Hundcenter drivs av Djurgymnasiet Stockholm – Stockholms ledande gymnasieskola inom djurutbildningar.

Hundcenter är på samma gång ett hunddagis och en utbildningsverksamhet för såväl hundarna som skolans elever. Hundcenter startades 2006 i Västberga och flyttade till nybyggda, toppfräscha lokaler på Liljeholmen i december 2018.

 

DJURGYMNASIET HUNDCENTER

Djurgymnasiet Hundcenter är ett unikt hunddagis i Stockholm då vi har en egen inomhusträningshall vilket möjliggör kvalitativ hundträning året om i alla väder. Dagiset har plats för 30-40 hundar och alla raser är välkomna. Vi arbetar endast med mjuka metoder och använder inga korrigeringshjälpmedel. De hundar som får en plats på dagiset behöver kunna fungera med många olika personer eftersom de ofta deltar på  lektioner med gymnasieelever. Det kan vara olika moment som till t.ex. promenader där man tränar hundmöten och lär sig om hundars beteende, att lägga tassbandage, pröva på olika hundsporter, hundmassage eller nosework. Hundarna får även delta på lektioner där eleverna lär sig om pälsvård och då får hundarna bada, få klorna klippta och pälsen borstad.

På vårt Hundcenter jobbar fem djurvårdare. Tre av dessa är instruktörer och de handleder skolans elever i praktiska moment med dagisets hundar. Personalen väljer noggrant ut vilka hundar som passar för vilka lektioner och vilken elev. Naturligtvis behöver ingen hund delta på något moment som den inte tycker om.

08-7442710

hundcenter@djurgymnasiet.com

Trekantsvägen 7, Liljeholmen

Stäng meny